Akademik Personel

Ferhat AKYÜZ
Bölüm Başkanı, Havacılık Yönetimi
Dr. Öğretim Üyesi, Havacılık Yönetimi Anabilim Dalı

Eğitim: Ph.D., 2008, Marmara Üniversitesi

Araştırma Alanları: Yoksulluk, Sosyal Güvenlik, Cumhuriyet Dönemi İktisat Tarihi, Kamu Borçlanması, Cumhuriyet Dönemi Kamu İç Borçlanması,
Seçilmiş Çalışmaları: “1980 Sonrası Dönemde Türkiye’deki Gelir Dağılımı Dengesizliği ve Yoksulluğun Boyutlarını Etkileyen Faktörlerin İncelenmesi” İsimli Yüksek Lisans Tezi ve Türkiye’de Sosyal Güvenlik Sisteminde Yapısal Dönüşüm: Eleştirel Bir Analiz, isimli doktora tezlerini yazdı. Türkiye’de Kapitalizmin ve Sosyal Güvencesizliğin İnşası (2012) yayımlanmış kitabıdır. Amortisman Sandığı’ndan Devlet Yatırım Bankasına: Borç İtfasından Sermaye Türetmek (2019), Osmanlı’nın Günahlarından Kurtulmak: Cumhuriyet’in İç Borç Mahsubu(2017), İşçi Tasarruflarının Sermayeye Aktarılması Türkiye ve Devlet Yatırım Bankası Örneği (2016), Türkiye De Sanayileşmenin Can Suyu İşçi Tasarrufları (2014), 1960’ların Tasarruf Bonolarının Anatomisini Bireysel Emeklilik Sisteminden Yola Çıkarak Anlamak (2017) makale ve tebliğlerden bazılarıdır.

Ofis: Sivil havacılık Yüksekokulu
[email protected]
Tel: +90 (362) 313 0055 | 2421
Ofis Saati: Salı 11.00-12.00 (Zoom)

Google AkademikYÖKSİSCV


 

Mustafa Kemal YILMAZ
Doç. Dr., Havacılık Yönetimi Anabilim Dalı
Bölüm Başkanı V., Hava Trafik Kontrol Bölümü
Müdür Yardımcısı, Sivil Havacılık Yüksekokulu

Eğitim: Ph.D., 2018, İstanbul Arel Üniversitesi

Araştırma Alanları: Havaalanı Yönetimi, Havaalanı ve Havayolu Operasyonları, Yer Hizmetleri Yönetimi, Havacılık Güvenliği, Havacılıkta Pazarlama Yönetimi ve Stratejileri, Havacılık Psikolojisi, Havacılık Uygulamaları, Davranış Bilimleri, Örgütsel Davranış, İnsan Kaynakları Yönetimi, Stratejik Yönetim
Seçilmiş Çalışmaları: “Havacılık İşletmelerinde Vardiyalı Çalışma, Ekip Çalışması ve Çalışan Memnuniyeti” konulu doktora tezi ve kitap yazmıştır. “Fundamentals of Airport Business: A Strategic Review of Airport Business in Turkey” (2021), “Sportif Havacılık: Türkiye’deki Sportif Havacılık Faaliyetleri Üzerine Stratejik Bir Değerlendirme” (2020), “Havacılık İşletmelerinde Reklam, Bilinçaltı Reklam ve Müşteri Algısı İlişkisi” (2020) yayınlanmış kitaplarından bazılarıdır. “Havacılık İşletmelerinde E-Bakım Yönetimi” (2021), “Havayolu Şirketlerinde Kurumsal Sosyal Sorumluluk” (2021), “Radikal Terörizm ve Sivil Havacılık Güvenliği İlişkisi” (2021), “Havacılık Sektöründe Yer Hizmetleri Eğitimlerinin İstihdama Dönüştürülmesinde Üniversite & Sektör İşbirliği” (2021), “Havayolu Şirketlerinde E-Şikayet Yönetimi” (2019), “The Impact of Manager Behaviour on Employee Satisfaction in Airline Enterprises” (2017), “The Place of Civil Aviation in Turkish Foreign Policy as a Soft Power” (2017), “A Study on The Future of Low Cost Carrier Business Model in International Air Transportation” (2017), “Yolcu Hizmetlerinde Çalışan Memnuniyeti: Havacılık İşletmelerinde Vardiyalı Çalışanlar Üzerine Bir Araştırma” (2017) yayınlanmış kitap bölümü, makale ve tebliğlerinden bazılarıdır.

Ofis: Sivil Havacılık Yüksekokulu
[email protected]
Tel: +90 (362) 313 0055 | 2403 – 2423
Ofis Saati: Salı 10:00-12:00 (Zoom)

LinkedInORCIDResearchGateGoogle AkademikYÖKSİS CV


 

Mahmut BAKIR
Müdür Yardımcısı, Sivil Havacılık Yüksekokulu
Dr. Öğretim Üyesi, Havacılık Yönetimi Anabilim Dalı
Eğitim:
Ph.D., 2022, Anadolu Üniversitesi

Araştırma Alanları: Havayolu Pazarlaması, Havayolu Yönetimi, Hizmet Pazarlaması, Yolcu Hizmetleri, Tüketici Davranışları, Pazarlama Araştırması, Nicel Araştırma Yöntemleri.


Seçilmiş Çalışmaları:
2018 yılında “Havayolu İşletmelerinde E-Hizmet Kalitesinin Değerlendirilmesine Yönelik Bütünleşik Bir Yaklaşım” adlı tez çalışmasıyla yüksek lisans, 2022 yılında “Müşteri Memnuniyeti ve Öncüllerinin Müşteri Vatandaşlığı Davranışı Üzerine Etkisi: Kültürlerarası Bir Karşılaştırma” adlı tez çalışmasıyla doktora derecesini almıştır. “Application of Fuzzy AHP and Fuzzy MARCOS Approach for the Evaluation of E-Service Quality in the Airline Industry”, “How to Achieve Passenger Satisfaction in the Airport? Findings from Regression Analysis and Necessary Condition Analysis Approaches through Online Airport Reviews”, “The Role of In-Flight Service Quality on Value for Money in Business Class: A Logit Model on the Airline Industry” ve “What can we learn from the JATM literature for the future of aviation post Covid-19?-A bibliometric and visualization analysis” yayınlarından bazılarıdır.
TÜBİTAK 2237 Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı kapsamında “Sivil Havacılık Yönetimi ve Yönetim/Organizasyon Ve Pazarlama Alanlarında Eğitim Gören Doktora Öğrencileri İçin Proje Yazma Eğitimi” adlı projede yer almıştır. Ulusal/Uluslararası makaleleri, kitap bölümleri ve bildirileri çeşitli dergi ve platformlarda yayınlanmıştır.

Ofis: Havacılık Yönetimi
[email protected]
Tel: +90 (362) 313 0055 | 2402

LinkedInORCIDResearchGateWeb of ScienceYÖKSİS CV

 


 

Hatice MUTİ
Dr. Öğretim Üyesi, Havacılık Yönetimi Anabilim Dalı
Eğitim: Ph.D., 2011, Ondokuz Mayıs Üniversitesi

Araştırma Alanları: Uygulamalı Matematik
Seçilmiş Çalışmaları: Ağırlıklı Lıpschıtz Uzayları Ve Bazı Özellikleri” adlı yüksek lisans tezini ve “Kapalı Bir Bölgede Doğal TaşınımlıIsı Ve Kütle Transferinin Kararlılık Analizi” adlı doktora tezleri yazıldı.“EnergySatability of BenardDarcyTwo Component Convection of MaxwellFluid” (2013) , “On SomeProperties of LipschitzSpaces” adlı makaleler yayınlandı. “Stability Analysis of doubleDiffusiveConvection of Oldroyd B Fluid in a PorousMedium” 82008), “Stability Analysis in theBenard Problem in a PorousMedium”, (2011) “Alttan Isıtılan Kapalı Bir Gözenekli Bölgedeki Akışkanın Global Kararlılık Analizi”(2010) vbsempozyum sunumları yapıldı.

Ofis: Havacılık Yönetimi
[email protected]
Tel: +90 (362) 313 0055 | 2424
Ofis Saati: Salı 14.00-15.00

Google Akademik, YÖKSİS CV


 

Murat Ahmet DOĞAN
Dr. Öğretim Üyesi, Havacılık Yönetimi Anabilim Dalı

Eğitim: Ph.D., 2022, Ondokuz Mayıs Üniversitesi

Araştırma Alanları: Mikroekonomi, havayolu iş modelleri, kurumsal finans, rezervasyon sistemleri, havayolu etkinlik ve verimlilikleri

Ofis: Havacılık Yönetimi
[email protected]
Tel: +90 (362) 313 0055 | 2426
Ofis Saati: Salı 12:00-13:00

Google Akademik, YÖKSİS CV


 

Hilal Tuğçe LAPÇIN
Arş. Gör. Dr., Havacılık Yönetimi Anabilim Dalı
Eğitim:
Ph.D., 2023, Anadolu Üniversitesi

Araştırma Alanları: Havayolu yönetimi, Havalimanı yönetimi, Örgüt kuramı, Stratejik yönetim, Havalimanı rekabeti, Hava taşımacılığında yönetim ve strateji, Örgütsel davranış, Girişimcilik.

 

Seçilmiş Çalışmaları: 2018 yılında “Yönetsel değerlerin belirlenmesine yönelik Türkiye’deki özel havalimanı terminal işletme yöneticileri üzerine bir araştırma” adlı tez çalışmasıyla Yüksek Lisans, 2023 yılında “Kaynak bağımlılığı kuramı ve işlem maliyeti kuramı bakış açısıyla havalimanı-havayolu ilişkilerinde güven mekanizmasının incelenmesi” adlı tez çalışmasıyla doktora derecesini almıştır. “Modeling regional routes with Greek airlines for flight operations to AOE airport”, “Values that form the business: evidence from airport operations in Turkey”, “Fleet modelling in strategic multi-criteria decision-making of approved training organization from capacity building and resource dependency theory perspective: risk taxonomy methodology”, “Airport Competitive Strengths in Turkey: Primary, Secondary, and Regional Airports”, “Interconnected grid flight network model for corporate sustainability in airlines” ve “Women’s Empowerment Through Entrepreneurship Education: A Case From Aviation” yayınlarından bazılarıdır. Ulusal/Uluslararası makaleleri, kitapları, kitap bölümleri ve bildirileri çeşitli dergi ve platformlarda yayınlanmıştır.

TÜBİTAK 2237 Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı kapsamında “Sivil Havacılık Yönetimi ve Yönetim/Organizasyon Ve Pazarlama Alanlarında Eğitim Gören Doktora Öğrencileri İçin Proje Yazma Eğitimi I ve II” TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında “Bilime İlkadim 30 Ağustos’tan”, “Atakum Bilim Şenliği” ve TÜBİTAK 4004 Doğa ve Bilim Okulları Programı kapsamında “Havacı Kızlar Girişimciliğe Adım Atıyor” isimli projelerde görev almıştır.

Ofis: Havacılık Yönetimi
[email protected]
Tel: +90 (362) 313 0055 | 2427

LinkedInORCIDResearchGateWeb of ScienceYÖKSİS CV

 


 

Serdar ÜNVER
Öğretim Görevlisi, Havacılık Yönetimi Anabilim Dalı
Eğitim: Yüksek Lisans, 2021, Adnan Menderes Üniversitesi

Araştırma Alanları: Sivil Havacılık, Kabin Hizmetleri, Turizm, Konaklama İşletmeciliği, Havacılık Yönetimi, Hava Taşımacılığı.

Ofis: Sivil Havacılık Yüksekokulu Ballıca Kampüsü 2. Kat, 245.
[email protected]
Tel: +90 (362) 313 0055 | 
Ofis Saati: Pazartesi 11.00-12.00 (Zoom)

Academia, YÖKSİS CV


 

Sümeyye ÖZER
Öğretim Görevlisi, Havacılık Yönetimi Anabilim Dalı

Eğitim: Yüksek Lisans, 2017, Bartın Üniversitesi

Araştırma Alanları: Siyaset Bilimi, Kamu Yönetimi
Ofis: Sivil Havacılık Yüksekokulu, 243
[email protected]
Tel: +90 (362) 313 0055 |

YÖKSİS CV

17 Haziran 2019
Öğrenci Destek Hattı